Mitt första möte med hund

 


Mitt första möte med hund blev med min morbrors Sankt Bernhards hund som hette Tango. Jag har alltid älskat djur och då speciellt hundar, men som de flesta småbarnsföräldrar så skaffade inte mina föräldrar någon hund bara för att jag ville ha en, det dröjde tills  jag var 12 år innan det kom en hund i vårt  hus och det kanske berodde på träffen med Tango. 

Tango var en riktig vakthund som vaktadeen lantgård och bodde i en riktig hundkoja som var rätt stor, jag hade flera gånger blivit tillsagd att inte gå nära Tango då han tyckte väldigt illa om barn och vuxna också för den delen vakthund som han var. 

Men vad gör en liten treårig flicka när föräldrar och släkt sitter och pratar i timmar? Jo hon smyger i väg ut till Tango. Mina föräldrar saknade mig efter en stund och började leta i huset, eftersom jag var en lydig flicka kunde de inte tänka sig att jag gått ut. Efter mycket letande gick de ut och såg en mycket vaktande Tango, min mamma anade oråd direkt när hon såg Tango. Min morbror som annars kunde handskas med Tango kunde inte gå bort till honom, han vaktade sin hundkoja och vad där nu fanns innanför. Med fasa såg min mamma mina små fötter innanför och började både skrika och gråta. Vad hade jag gjort,  jo krupit in i Tangos hundkoja och lagt mig att sova och en bra vakt hade jag ju. Till slut vaknade jag av allt väsen och blev tillsagd att akta mig för Tango men försöka att ta mig förbi honom.  Jag brydde mig inte om vad de sa  jag kröp ut ur hundkojan och gav Tango en blöt puss sen gick jag. Mina föräldrar, morbror och moster stod som förstenade och trodde inte sina ögon. Efter den dagen var Tango och jag kompisar och delade mycket mys och middagssömn tillsammans. Men ingen annan kunde gå fram till Tango, det var jag och min morbror. 

Jag kan än idag snart 60 år senare känna den mjuka varma hunden under mitt huvud när jag la mig tillrätta på honom och sa till honom, ligg nu stilla Tango annars trillar jag av. Han låg så stilla och fint och vaktade mig. 

Tango och jag hade många mysiga stunder och år ihop, men en lite flicka har svårt att förstå att en hund som Tango inte lever i all evighet, Tango blev trött och gammal och orkade inte vakta sitt hus längre så en dag när jag kom på besök fanns han inte mer.

Jag har haft många hundar sedan min upplevelse med Tango, men en del hundar hittar en liten speciell plats i ens hjärta, och i mitt hjärta finns Tango.

 Vårt liv med hund

Vårt liv med hund började 1971 då vi köpte en långhårig dvärgtax Sussie som förgyllde hela familjens liv i 15 1/2 år.

Under en tioårsperiod var vi helt utan hund, men saknaden blev för stor och en ny hund kom till familjen - en Bishon Frisé 1996 - Stella.

Kom i kontakt med mycket trevligt hundfolk med raserna Bolognese och Havanais. Bolognesen knep mitt hjärta och 1997 kom första bolognesen Rina till vårt hem. Blev mycket intresserad av utställningar och hade turen att köpa en fin bolognese av Kennel Puzinuz - Laila Bergman. 1998 kom en andra bolognese TinTin

Kontakten med hundfolk gjorde att det också blev en söt Havanaisgosse som kom till vårt hus från Kennel Voila - Pernilla Glumstrand. Han fick namnet Kalle P (flickornas förtjusare) eftersom han blev så varmt mottagen av de tre andra tjejerna. Pernilla Glumstrand är faktiskt också den uppfödare som tog in den första Bolognesen i Sverige år 1988.

Av min egen uppfödning från första kullen efter Rina har jag behållit en tikvalp Frillan född i januari 2001.

Jag blev "biten" av utställning och av rasen Bolognese som jag bestämde mig för att vidareutveckla. Det är en underbar ras med mycket hund i sin lilla förpackning. Jag har uppfödning i liten skala och försöker med kvalitet före kvantitet.

Jag letar i hela Europa efter hundar med nya linjer för avel. Det är svårt och mycket tidskrävande, men Bolognesen är verkligen värd det.

  

Vill ni komma i kontakt med mig så maila gärna.

Mail

Eller ring på nr.
0046 - 42 29 60 75

 
TillbakaWebdesign & Copyright
Britta Ejsing